Ce sa alegi cand vine vorba de propria locuinta? Uși de intrare din PVC ori uși din aluminiu? Care este diferența dintre aceste două produse, cand vine vorba de usa de intrare a casei? Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii, de la inceput – ușile din compozit sunt mai ieftine, mai ușoare și se potrivesc foarte bine cu ferestrele PVC deja montate intr-o locuinta. Ușile din aluminiu sunt mai puternice, mai durabile și, în general, sunt considerate premium, fiind vazute ca o investiție mai bună pe termen lung.

usi
Sursa foto: HELIOS

Materialele folosite

Dupa cum am enuntat chiar din titlu, principala diferenta dintre aceste doua tipuri de usa consta in materialul folosit. Primele utilizeaza un cadru din PVC și un panel de komacel infoliat sau cu insertii de varii tipuri de sticla sau elemene decorative din aluminiu.  Cele din urma folosesc un cadru din aluminiu, cu un panel ornamental tot din aluminiu.

Avantajul ușii din aluminiu este consistența materialului și a culorii, ca să nu mai vorbim de utilizarea aceluiași sistem de profil in intreg produsul. Ușile din PVC folosesc materiale diferite care compun produsul.

Ce altceva mai conteaza? Panelurile

Culoarea și finisajul suprafeței reprezintă o altă diferență semnificativă – atât în ​​ceea ce privește modul în care sunt fabricate, cât și modul în care arată aceste usi.

Unele usi de PVC încearcă să arate ca o ușă din lemn – veți găsi un aspect granulat la nivelul finisajului. Daca doriti sa plătiți mai mult, luati usi de intrare cu materiale hibride și veți obține mai mult lux și un produs construit pentru a rezista vreme mai indelungata.

O altă diferență vizibilă în comparația dintre aceste usi sunt casetele folosite pentru a găzdui sticla. Unele modele mai ieftine prezintă elementele de fixare care țin sticla în loc și acest lucru poate arăta inestetic. Ușile din aluminiu folosesc aluminiu pentru casetele lor, nu plastic, iar aspectul este pur și simplu superior.

În general, ușile din aluminiu au o continuitate aparte – au un aspect mai echilibrat și mai coerent și nu încearcă să reproducă o ușă din lemn, deși sunt disponibile finisaje cu efect de lemn. Procesul de vopsire a ușilor din aluminiu este mai avansat și arată mai autentic – nu se copiaza un alt material dar texturile de lemn sunt destul de greu de imitat. PVC-ul are insa avantajul unor performante de izolare termica net superioara cumparativ cu aluminiu care chiar si in varianta cu bariera termica nu reuseste sa se apropie de coeficientii PVC-ului.

În cele din urmă, accentele metalice care creează un design modern, alaturi de mânere si feronerie de înaltă calitate, aduce avantaje atat usilor de PVC cat si celor din aluminiu (gratie metalului folosit in intreg ansamblul).  

Securitate 

Vestea bună este că ambele tipuri de uși oferă feronerie excelentă din acest punct de vedere,, închidere în mai multe puncte si balamale antiefracție ascunse  sau senzori de alarmă

Deoarece atât ușile din aluminiu, cât și cele din PVC sunt supuse acelorași metode de testare a securității și ambele trec testele cu brio, nu avem motive de ingrijorare la acest capitol.  

Descopera o gama variata de usi de PVC si de aluminiu chiar acum, in showroom-ul online Ferestrehelios.ro

Citiți și: Ce lucrari electrice necesita interventia unui electrician?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare
Înregistrare
Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

Puneți o întrebare
1
Vă putem ajuta?
Scan the code
Vă putem ajuta?