Trebuie să recunoaştem că selectarea celor mai bune decorațiuni pentru locuință poate fi o adevărată provocare. Oglinzile, statuetele, accesoriile textile, plantele verzi sunt doar câteva dintre elementele ce personalizează încăperile, oferindu-le o atingere proprie. În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim atenţia pentru câteva momente asupra oglinzilor decorative. Acestea nu sunt doar piese funcţionale ci şi accesorii cu estetică distinsă.

De ce să integrezi în locuinţă oglinzi?

Când alegi să utilizezi oglinzi decorative, nu selectezi doar articole cu funcţionalitate ridicată, dar şi soluţii ce oferă o estetică distinsă şi corpuri ce ajută la crearea senzaţiei de spaţiu. Datorită proprietăţii de a reflecta lumina, oglinzile au capacitatea de a face ca încăperile mici să pară mai mari, creând o iluzie optică. Poţi opta pentru oglinzi pentru hol minimaliste pentru a crea senzația de spaţiu într-un antreu întunecat și înghesuit sau oglinzi cu rame moderne pentru a crea un decor modern în living. Cu piesele potrivite poţi creiona stilul decorativ al încăperii. 

Un alt motiv pentru care să integrezi oglinzi în locuinţa este legat de faptul că acestea eliberează energie pozitivă. Orice încăpere în care sunt integrate pare mai caldă, primitoare şi mai elegantă. 

Cum alegi oglinzi potrivite pentru hol?

Oglinda de hol nu este doar un element decorativ, dar şi unul cu funcţionalitate ridicată. O ai aproape şi poţi analiza ţinuta înainte de a ieşi din casă, deci te asiguri că ai un look impecabil. Alege oglinzi cu rame înguste din metal sau lemn dacă doreşti să completezi o amenajare modernă. Pentru a beneficia de funcţionalitate, mizează pe oglinzi lungi, acestea captează lumina şi permit o vizualizare optimă a tuturor detaliilor. Dacă apreciezi stilul clasic poţi alege variantele cu rame antichizate, astfel de piese au un farmec aparte. 

oglinzi

Care sunt variantele ideale pentru living?

Oglinzile perfecte pentru living sunt distinse, fie că se evidenţiază prin rame metalice supradimensionate fie prin formă, oferă întotdeauna un plus de originalitate încăperii. Când mizezi pe ansambluri create din mai multe corpuri unite prin ramele oglinzilor cu finisaje antichizate, vei crea un decor elegant şi rafinat. Livingul este o încăpere ce oferă numeroase posibilități, aici pot fi montate oglinzi de diferite forme şi dimensiuni, de la cele rotunde la variante pătrate şi modele cu rame supradimensionate de efect.

Ce oglinzi se potrivesc în dormitor?

Vorbind de dormitor, lucrurile sunt puțin diferite. Este important să aceasta să nu încarce, deci se recomandă integrarea de oglinzi cu rame simple, realizate din lemn, metal sau alte materiale moderne. Fie că optezi pentru variante dreptunghiulare, pătrate sau pentru cele clasice ovale şi rotunde pe care le montezi pe comode şi noptiere, aspectul estetic din această încăpere va fi îmbogățit.

Citiți și: Cele 5 zone de care aveți nevoie în apartamentul dvs.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare
Înregistrare
Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

Puneți o întrebare
1
Vă putem ajuta?
Scan the code
Vă putem ajuta?