Spațiile pe care dorești să le vinzi sunt vizitate de multe persoane interesate, dar nu există nici o tranzacție? Este posibil ca oferta pe care o prezinți să fie bine pregătită, dar proprietatea să nu corespundă așteptărilor cumpărătorilor. Poți remedia toate acestea cu ajutorul unui serviciu de home staging.

Home staging este acum baza brokerilor imobiliari. Principiile sale au fost dezvoltate în SUA în urmă cu aproximativ 50 de ani de Barbara Schwarz, proprietara unei companii de design interior. Ea a fost cea care și-a dat seama că se pot aplica câteva trucuri simple în amenajare, iar în acest fel va fi mult mai ușor să închiriezi sau să vinzi o proprietate, obținând un preț mai bun pentru ea.

Cum poți învăța să vinzi mai bine?

Cunoscut și sub denumirea de ”property presentation” sau ”property styling”, fenomenul a câștigat popularitate datorită emisiunilor difuzate de diferite televiziuni. Cu timpul s-a creat chiar și o profesie specială, numită homestager, adică un specialist în pregătirea unei case de vânzare. Și probabil, dacă vrei să obții beneficii maxime, a apela la serviciile oferite de acești profesioniști poate fi cel mai bun lucru pe care să îl faci.

De fapt, dacă vrei să vinzi cât mai bine un apartament, totul se rezumă la pregătirea și prezentarea corectă a localului. Iar când un potențial cumpărător vizitează locația, merită să asiguri o atmosferă pozitivă. Doar asta… și atât, pentru că toată arta este, ca întotdeauna, în detalii, precum alegerea unor modele draperii interesante și atrăgătoare.

Cum trebuie să pregătești apartamentul?

Pentru început, merită să afli care sunt lucrurile de care te poți ocupa chiar tu. Nu este nici o surpriză să afli că primul lucru pe care trebuie să îl faci este o curățare amănunțită. La urma urmei, este păcat să aduci pe cineva într-un apartament murdar și amenajat neglijent. Ca să nu mai spunem că este și foarte dificil de vândut.

De îndată ce acest lucru este rezolvat, este timpul pentru câteva modificări minore. În fiecare casă există anumite defecte minore cu care ești atât de obișnuit, încât nici măcar nu le observi. Cum toate acestea, un potențial cumpărător le va vedea imediat. Este vorba despre lucruri precum: deteriorarea minimă a echipamentului, un mâner rupt la un dulap sau cabluri care provoacă dezordine. Chiar dacă pe tine nu te deranjează, acestea nu vor fi pe placul unui cumpărător.

După toate aceste măsuri elementare, este timpul pentru un ”face lifting” al apartamentului. Domeniul său de aplicare, desigur, va depinde de starea spațiului. Uneori este suficient să vopsești pereții, iar cheltuielile tale se limitează la cumpărarea vopselei, dar se poate dovedi că nu este suficient, deoarece există porțiuni de gresie deteriorată în bucătărie sau baie și trebuie înlocuită.

De asemenea, este necesar să acorzi atenție ușilor și dacă le vei schimba înainte de vânzare, cu unele modele elegante, moderne, cu siguranță te va ajuta să vinzi casa și să îi crești valoarea.

Apoi te poți ocupa de designul interior. Potrivit specialiștilor, sarcina ta este aceea de a da impresia că încăperile sunt luminoase și spațioase. Dar cum să obții acest efect? În primul rând, elimină tot ce este inutil. În al doilea rând, pune un accent dominant în cameră și completează-l cu alte decorațiuni și accesorii potrivite, precum diferite perne decorative pentru canapea, care vor atrage atenția oamenilor care vizitează apartamentul.

Un ultim lucru pe care merită să îl faci, este să începi pregătirile cu o mică gustare. Mirosul de preparate coapte acasă poate face minuni când vine vorba de crearea unei atmosfere potrivite. De asemenea, poți folosi trucul cunoscut al cafelei prăjite, punând câteva boabe pe o tavă în cuptor.

Datorită acestor proceduri simple, cu costuri și forță de muncă relativ reduse, vei putea să evidențiezi foarte mult apartamentul pe care îl oferi spre vânzare, pentru a obține prețul dorit.

Citiți și: Usi din PVC sau din aluminiu? O comparatie de care ai nevoie

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare
Înregistrare
Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

Puneți o întrebare
1
Vă putem ajuta?
Scan the code
Vă putem ajuta?