Azi, poate mai mult decât oricând, ferestrele și ușile eficiente energetic sunt esențiale pentru a vă face casa confortabilă și accesibilă. Totuși, există atât de multe produse din care să alegeți pe piața din România, indiferent de regiune… încât să pară copleșitor la început. Totuși, un expert în înlocuirea ferestrelor și ușilor vă poate ajuta să vă restrângeți opțiunile.

Luați în considerare cu atenție zona în care locuiți, climatul, bugetul și valoarea de piață a casei   pentru a stabili cele mai bune produse.

Optați pentru ferestrele și ușile de ultimă generație, pentru a asigura o investiție pe termen lung.

Acordați atenție specificațiilor tehnice. Aceste informații vă vor ajuta să comparați caracteristicile de eficiență ale fiecărui produs.

  • Instalarea corectă a ferestrelor și ușilor, mereu importantă

Cele mai bune ferestre și uși eficiente din punct de vedere energetic performează la potențial maxim doar în contextul unei instalări corecte. Alegeți cu mare atenție compania sau specialiștii cu care lucrați. Puneți preț pe îndeplinirea standardelor înalte legate de calitatea muncii, curățenie, garanție și servicii pentru clienți. Când vă îndreptați înspre cea mai bună alegere, trebuie să știți că veți fi mulțumit de experiență și de rezultatul final.

Din păcate, s-ar putea ca acest articol să ajungă la cititori prea târziu, după ce întreaga lucrare de înlocuire a ferestrelor este finalizată. Nu ați folosit cea mai bună companie? Fiți atenți la următoarele semne de instalare a ferestrei sau ușii, în căutare de defecte:

  • O ușă care nu stă bine în gol
  • Ferestre sau uși care necesită o forță semnificativă pentru deschidere sau închidere
  • O ușă care scârțâie tare și constant
  • O creștere a costurilor de încălzire (iarna) și răcire (vara)
  • Apariția condensului ori a mucegaiului în casă

Vedem astfel că instalarea necorespunzătoare poate cauza tot felul de probleme. De asemenea, montajul impropriu poate face ca noile uși și ferestre să fie mai puțin eficiente. Mai presus de toate, montatorii ar trebui să urmeze procedurile de instalare ale producătorului. Dacă nu o fac, vor anula garanțiile producătorului pentru ferestrele sau ușile alese. Cu siguranță nu este ceea ce vă doriți.

  • Sfatul experților

Montajul tâmplăriei are un rol uriaș în atingerea coeficienților de izolație termică recomandați.
Pe lângă materialele de calitate pentru montaj este esențială si poziționarea corecta a tâmplăriei, un montaj la mijlocul peretelui este inferior din punctul de vedere al etanșeității fata de montajul la fata exterioara. Mai mult, este necesara folosirea de membrane și folii pentru etanșarea ferestrelor și eliminarea punților termice dintre îmbinări. Astfel coeficientul de izolație termica va fi net superior și se va evita apariția condensului.

In cazul unor lucrari de renovare nu este intotdeauna posibil montajul la exteriorul peretelui, asigurati-va insa ca pe langa clasica spuma montajul sa includa benzi de etansare atat la exterior cat si la interior.

Montajul in precadre, adica scoaterea tamplariei cu totul in exteriorul cladirii, este la momentul actual considerata cea mai buna varianta de montaj. Este un montaj devenit aproape standard pentru casele pasive, el reducand aproape la 0 posibilitatea aparitiei mucegaiului si pierderile de caldura. In precadre, tamplaria poate fi fixata fie cu spuma si folii fie cu benzi expandabile.

Cere o oferta pentru locuința ta și bucură-te de un montaj corect al ferestrelor – găsește aici  distribuitorii Helios din zona ta!

Citiți și: Usi din PVC sau din aluminiu? O comparatie de care ai nevoie

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare
Înregistrare
Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

Puneți o întrebare
1
Vă putem ajuta?
Scan the code
Vă putem ajuta?