Amenajarea unei locuințe este întotdeauna o provocare, dar atunci când locuința nu dispune de un spațiu generos, provocarea este și mai mare. Bineînțeles că o suprafață mică nu oferă aceeași libertate de alegere, dar asta nu înseamnă că nu există opțiuni. Iar aceste opțiuni oferă soluții pentru crearea iluziei unor încăperi mai mari și pentru folosirea eficientă a spațiului.

Cum pot avea și confort, și funcționalitate?

Una dintre principalele provocări atunci când amenajezi un spațiu mic este oferirea unui maxim de confort și funcționalitate păstrând totodată spațiul aerisit.

Primul sfat este alegerea unei mobile compacte care să fie în concordanță cu volumul camerei. Încearcă să eviți piesele masive de mobilier, pentru că acestea lasă impresia unui spațiu mic. De asemenea, ține minte că mobilierul pe picioare creează senzația unui spațiu aerisit. Optează pentru linii compacte și minimaliste. Ușile pot da senzația de încărcare a încăperii.

Utilizează piese de mobilier care au întrebuințări multiple. Astfel vei maximiza spațiul pe care îl ai. Două dintre exemplele din acest tip de mobilier sunt patul care are și sertare de depozitare sau canapeaua extensibilă.

apartament

Ai auzit de amenajare pe verticală?

Dacă nu ai auzit, atunci mare atenție aici. E important ca spațiul lăsat nefolosit să fie cât mai puțin. Așa că utilizează la maxim pereții. Montează un dressing înalt până la tavan în dormitor și rafturi și alte corpuri de mobilier în living sau alte camere. Făcând asta, te asiguri că ai asigurate nevoile de depozitare, dar ai asigurată și partea estetică.

În baie, de asemenea, încearcă să profiți de spațiul pe care îl ai și să maximizezi spațiul de depozitare. Montarea unor rafturi pe colț sau a unui dulap cu oglindă reprezintă câteva dintre opțiuni. Dacă vrei mai multe sfaturi legate de asta, atunci vezi amenajarea unei bai mici de apartament

Sunt importante culorile pe care le folosesc?

Da, sunt! Iar culoarea albă este o opțiune cu care nu vei da greș. Bineînțeles că o poți folosi în combinație cu nuanțe neutre, cum ar fi gri sau bej. Poți da un aspect mai vioi folosind nuanțe vibrante într-un perete colorat sau chiar tapetat. Folosirea unor perne decorative sau a unei piese de mobilier speciale va avea același efect, adică de a da un aer zglobiu camerei.

Ca ultimă idee, nu uita să acorzi importanță iluminatului. Un iluminat corespunzător creează iluzia unui spațiu generos și aerisit.

Citiți și: Decorarea și organizarea unei băi mici

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare


Înregistrare


Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

Puneți o întrebare
1
Vă putem ajuta?
Scan the code
Vă putem ajuta?