Blog imobiliar

 

  


proprietar-direct.roBooking.com

Oferte și Beneficii

BCR anunţă că intră în Prima Casă, varianta nouă cu risc 50%

01.04.2011

In urma discutiilor cu autoritatile guvernamentale, BCR a anuntat ca este ferm angajata in continuarea programului PrimaCasa in formula de impartire egala a a riscurilor intre stat si institutiile financiare.


"Programul prima Casa va continua in formula de impartire a riscului 50%-50% intre banci si stat. Am clarificat toate barierele tehnice legate de implicatiile legale si administrative ale modificarii formei de derulare a programului. Clientii existenti nu vor fi afectati. Foarte important este insa ca potentialii clienti vor beneficia de aceleasi conditii contractuale si de cost", a declarat Alexandru Berea, director juridic in cadrul BCR si reprezentant al bancii in cadrul negocierilor cu Ministerul de Finante. 


Alexandru Berea a precizat ca bancile au propus din proprie initiativa impartirea riscului cu statul, astfel incat sa poata extinde acoperirea programului fara a fi nevoie de garantii suplimentare de la stat. 


In baza aceluiasi plafon de garantii, BCR estimeaza "o expansiune substantiala" a portofoliului de credite acordate prin programul Prima Casa.


"Am acordat 15.000 de credite pana acum si vedem nevoie si potential pentru inca atat. Programul Prima Casa acopera o necesitate reala a tinerelor familii care isi doresc un camin, dar nu dispun de avansul necesar pentru a un credit ipotecar classic. De asemenea, programul rezolva in conditii accesibile problemele de confort locativ pentru familiile care pur si simplu au nevoie de un apartament mai mare", a adaugat directorul juridic al BCR.


Mai mult in Cotidianul.ro


 

«Înapoi la Blog