Blog imobiliar

 

  


proprietar-direct.roBooking.com

Oferte și Beneficii

O bulă imobiliară poate apărea oricând. Vezi unde

01.04.2011

Date recente ale celor de la Knight Frank arată că unele piațe imobiliare din lume au cunoscut un boom în 2010, care s-ar putea transforma în bule imobiliare, urmând exemplul celei din Statele Unite ale Americii.


Pretul locuințelor din Singapore a cunoscut o creștere de 14% în 2010 față de 2009, deși spațiul pentru speculații este limitat întrucât guvernul din Singapore ia măsuri destul de concrete pentru sectorul imobiliar.China este cea mai vizată de eventuală apariție a unei bule imobiliare. Anul trecut, prețurile au crescut cu peste 15%, iar băncile au primit instrucţiuni să includă în cel mai grav scenariu un declin de 50-60 la sută al preţurilor, după ce la precedentele teste de stres scăderea preţului locuinţelor era de 30 la sută.În Israel creșterile pe 2010 ale prețurilor la locuințe a fost de 16,2%, în special din cauza suprafeței destul de mici a statului israelian, care conduce la o creștere de preț.


În Hong Kong, prețurile caselor au crescut cu peste 20%, în special din cauza "banilor ieftini" apăruți în urma unei politici monetare care încurajează acest lucru. Hong Kong este cea mai expusă regiune din lume la o bulă imobiliară asemănătoare celei din America.


 Sursa ; Capital

«Înapoi la Blog