Deschide fereastra noua
Booking.com

Apartamentele din Pipera versus cele din Barbu Vacarescu  

actualizat martie 14 in Piața Imobiliară


Creșterea fulminantă a polului de birouri Floreasca / Barbu – Văcărescu / Pipera a adus clientelă și pe nișa rezidențială, ofertele de apartamente noi din această zonă tranzacționându-se cu prețuri între 1.300 și 1.500 euro/mp construit + TVA.
Majoritatea corporatiștilor care lucrează aici au un venit net mediu de 1.000 euro/lună și nu își pot permite apartamente de trei camere la 200.000 euro, atât cât este acum prețul mediu cu TVA inclusă al unui apartament cu două dormitoare și un loc de parcare subteran. Odată cu finalizarea lucrărilor de infrastructură din zona Pipera, proiectele rezidențiale de aici au devenit o alternativă pentru cele din Barbu Văcărescu, apartamentele noi tranzacționându-se cu prețuri între 950 – 1.100 euro/mp construit + TVA, în Pipera. Datorită prețurilor mai bune la terenuri, aici se construiesc proiecte de apartamente cu suprafețe mai largi, ale căror prețuri per unitate sunt mai mici cu 25 până la 35%, față de cele din Barbu Văcărescu. *Informațiile din tabel se bazează pe ofertele publicate în anunțuri imobiliare din luna februarie, în zona Pipera (Bvd Pipera, de la rondul OMV până la intersecția cu centura Capitalei și străzile perpendiculare). Suprafețele și prețurile reprezintă niveluri medii.   “Ne așteptăm ca zona Pipera să se dezvolte cu proiecte rezidențiale adresate angajaților multinaționalelor din polul Floreasca / Barbu-Văcărescu / Pipera, cu venituri per familie ce nu depășesc 2.000 euro/lună. Aceștia vin din zone precum Militari, Drumul Taberei, Titan sau Berceni și caută cu precădere unități cu două sau trei domitoare. Apartamentele mai mici (garsoniere și doua camere) sunt ținta micilor investitori, care le cumpără pentru închiriere și obținerea de venituri pe termen lung”, spun agenții imobiliari de la Palace Estate. În condițiile intrării în vigoare a legii care elimină TVA-ul pentru locuințele cu prețuri sub 450.000 lei (100.000 euro), estimăm o creștere suplimentară a cererii. Din punct de vedere rezidențial, zona Barbu Văcărescu rămâne o opțiune pentru proiecte premium, ce pot targeta middle managementul multinaționalelor și micii antreprenori, cu venituri lunare per familie între 3.000 – 4.000 euro. Pentru ei zona în care locuiesc reprezintă o confirmare a statului social, iar apropierea față de locul de muncă le oferă un confort sporit.

Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/apartamentele-din-pipera-versus-cele-din-barbu-vacarescu/ .

Post-ul Apartamentele din Pipera versus cele din Barbu Vacarescu   apare prima dată în ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura.


Autentificarea sau Înregistrarea sunt necesare pentru a adăuga subiecte și comentarii pe Forum.