Bun venit pe Forum !

Conectează-te acum prin:

Booking.com

5 Sfaturi Pentru a Identifica Pretul Corect in Imobiliare

actualizat aprilie 2016 in Piața Imobiliară

By Blogul Imobiliar

In momentul in care ma pregateam sa cumpar o locuinta, dorinta mea principala era sa gasesc doar acele anunturi listatate la pretul corect.

Lipsa increderii in imobiliare este o realitate cu care se confrunta majoritatea celor ce vor sa cumpere sau sa vanda locuinte.

Dar cum reusesti sa afli, daca pretul pe care-l negociezi, reprezinta valoarea reala a locuintei?

Chiar inainte de a incepe o eventuala negociere, iti recomand sa iei in calcul urmatoarele sfaturi despre cum poti identifica pretul corect in imobiliare.

1. Verifica pretul locuintelor similare din aceeasi zona, care au fost vandute recent, care inca sunt disponibile spre vanzare, sau care sunt de mult timp pe piata si nu s-au vandut

Efectuand verificari legate de locuintele vandute, poti obtine informatii utile despre pretul la care sunt listate locuintele similare cu cea care te intereseaza.

Proprietarii rationali inteleg ca pentru a vinde o locuinta ei trebuie sa fie competitivi.

Daca locuinta care te intereseaza costa la fel ca si locuintele similare din acea zona, dar care nu s-au vandut, este posibil ca pretul sa fie mai mare decat valoarea reala.

In acelasi timp, daca exista multe locuinte similare in acea zona, pretul acestora ar trebui sa fie mic, mai ales daca nu locuieste nimeni in ele.

Verificarea pretului dintr-o anumita zona poate fi efectuata si urmand pasii de la punctul 5, din articolul Direct de la proprietar. Ghid util de tranzactionare.

2. Verifica perspectivele de dezvoltare a zonei respective

Nu doar istoricul tranzactiilor imobiliare din acea zona, sau situatia actuala a pietei pot dicta pretul corect al unei locuinte.

Trendul de dezvoltare al zonei respective poate avea de asemenea un impact asupra preturilor.

Orice investitie, fie ca e un mall, un supermarket, o cladire de business, un parc, o statie de metrou si asa mai departe, se va reflecta intr-un puternic semnal de incredere, lucru care va face ca preturile locuintelor sa creasca.

Pe de alta parte, daca micile afaceri din acea zona se inchid una dupa alta, semnalul dat pe piata ar trebui sa reflecte o scadere a pretului locuintelor.

Daca discutam despre cresterea exponentiala a unei zone rezidentiale, prin constructia multor locuinte, trebuie sa tineti cont ca rezultatul final poate avea un dublu efect:

  • Fie puterea de cumparare va fi atat de mare incat constructia noilor locuinte abia va reusi sa o satisfaca
  • Fie se vor construi prea multe locuinte, iar supraaglomerarea zonei va fi un motiv care va putea duce la scaderea preturilor

3. Esti incantat de o oferta cu 0% comision pentru cumparator?

Desi de cele mai multe ori acest tip de oferta poate aduce de la sine o serie de avantaje, discutia despre pretul unei oferte cu 0% comision pentru cumparator poate merge in mai multe directii.

Asadar, agentul imobiliar care a semnat un contract de reprezentare exclusiva cu proprietarul, se obliga sa respecte pe deplin doar interesele proprietarului.

Avand in vedere ca unul, daca nu chiar cel mai mare interes al proprietarilor, este sa-si vanda locuinta la cel mai mare pret posibil, in limita pietei, pentru cumparator o astfel de oferta nu aduce cu sine si garantia faptului ca pretul de vanzare reflecta pretul real al locuintei.

4. Fa o contraoferta proprietarului

Niciodata nu strica sa faci o contraoferta la un pret mai mic, pentru a vedea care este reactia proprietarului.

Unii proprietari vor accepta oferta pentru ca nu sunt dispusi sa negocieze pretul, din diferite motive, pe cand alti proprietari vor stabili un pret de vanzare mai mare, de la care se asteapta sa porneasca negocierea.

Daca proprietarul va accepta contraoferta ta, inseamna ca locuinta fusese listata la un pret mai mare decat cel real, iar tranzactia se va desfasura la un pret corect.

5. Apeleaza la serviciile unui agent imobiliar profesionist

Poate cel mai bun sfat pe care-l pot da cuiva care nu are timp, disponibilitate sau care pur si simplu nu se pricepe la imobiliare, este cel de a colabora cu un agent imobiliar profesionist.

Avantajele unei astfel de colaborari pot fi multiple, insa calitatea lor, precum si tranzactionarea cu succes depind de tipul contractului cu agentia imobiliara.

Desi intermedierea este cea mai raspandita metoda de a face imobiliare in Romania, reprezentarea exclusiva este cheia pentru o piata imobiliara mai eficienta.

Identificarea unui agent imobiliar profesionist poate fi efectuata si urmand sfaturile din articolul Cum alegi un agent imobiliar bun.

Concluzii

Pentru ca cei mai multi dintre noi se vor intalni cu posibilitatea de a achizitiona o locuinta o data in viata, este foarte important ca strategia pe care o vom folosi sa fie cea care sa ne aduca rezultatele dorite.

Pretul unei locuinte este cel in jurul caruia se contureaza costul total al intregului proces de cumparare.

Acest lucru face ca identificarea pretului corect sa fie o conditie care trebuie indeplinita, indiferent ca apelezi la ajutor de specialitate, sau daca o faci pe cont propriu.

The post 5 Sfaturi Pentru a Identifica Pretul Corect in Imobiliare appeared first on Blogul Imobiliar.

Via: http://www.blogulimobiliar.ro/sfaturi-pentru-pretul-corect-imobiliar/
Autentificare sau Înregistrare pentru a comenta.