Cozi uriașe la Fisc și reducerea micii evaziuni - cum văd profesorii în economie introducerea venitului net anual global pe gospodărie


19 aprilie 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy ancana

 

Începând de anul viitor românii ar putea fi obligați să-și plătească singuri impozitul pe venit. Propunerea se află într-un draft de modificare a Codului Fiscal, publicat de Profit.ro, care prevede că angajatorii nu vor mai reţine din salariul angajaţilor, în fiecare lună, decât contribuţiile sociale.

În primă fază, angajații vor primi mai mulți bani din salariu, pe care însă vor trebui să îi plătească la sfârșitul anului la fisc, când vor depune declaraţii de venit global pe gospodărie.

Draftul de modificare a Codului Fiscal propune ca o gospodărie să aibă dreptul la un venit neimpozabil calculat în funcție de numărul de persoane care fac parte din acea gospodărie, precum și la o serie de deduceri.

Poate fi o idee bună care, dacă este aplicată cum trebuie, ar putea duce la reducerea birocrației și a micii evaziuni fiscale spune la RFI, Dan Armeanu, profesor la ASE.

citiţi mai departe

Via: http://www.rfi.ro/economie-94554-cozi-uriase-la-fisc-si-reducerea-micii-evaziuni-cum-vad-profesorii-economie

Comentarii